divendres, 27 de gener del 2017

2n TRIMESTRE

Hola famílies!

Escrivim aquesta entrada per informar-vos d'activitats que farem aquest trimestre a l’escola. A part dels continguts que les mestres us van donar estem fent altres coses molt divertides on aprenem i ens ho passem molt bé a la vegada.

Aquest curs a 1r de primària hem començat a fer racons. Hi ha 4: Racó de lògica, racó de matemàtiques, racó de llengua i racó de l'artista. Durant el 1r trimestre al racó de lògica vam jugar al joc "Logico picollo" que ens feia pensar i raonar, al de matemàtiques vam treballar la desena a partir de diferents materials i jocs, al de llengua jugàvem a construir paraules i frases i al de l'artista vàrem fer aquarel·les on pintàvem amb cavallets com els pintors de veritat! Doncs ara, durant aquest segon trimestre els racons són els mateixos però les activitats són diferents: El de llengua el fem amb ipads, en el de matemàtiques treballarem la mesura (el centímetre), en el de lògica jugarem al mini arco i en el de l'artista provarem la tècnica del "collage". Cada setmana escollim al racó on volem anar i gaudim de les activitats.

A l'àrea de matemàtiques estem fent coses noves també! una vegada a la setmana fem quinzet on ens reparteixen una fitxa amb tres columnes d'operacions (sumes o restes) i en 2 minuts hem de fer el major número d'operacions possibles. D'aquesta manera treballem l'agilitat i la rapidesa a l'hora de sumar i restar. També a matemàtiques fem series numèriques (comptem endavant i endarrere sumant i restant) Hem vist que ens costa bastant sobretot a l'hora de restar i canviar de desena anant endarrere, estaria bé practicar a casa la numeració endavant i endarrere. També hem començat a fer resolució de problemes matemàtics ara ho fem sols i d'aquí poc ho començarem a treballar en treball cooperatiu! (ho farem en grup).

A l'àrea de català aprendrem a crear contes, ho fem a l'hora d'expressió amb diferents activitats i jocs de manera oral i escrita.

I a medi treballarem temes molt divertits i interessants convinant-los amb activitats vivencials, experiments i excursions per aprendre-ho molt bé! Ara estem fent el tema dels núvols on treballem l'aigua i els fenòmens atmosfèrics. Com ja heu vist hem fet l'activitat d'aqualogia on vam fer experiments i altres activitats, també amb les tutores hem jugat a fer bombolles tot preguntant-nos què hi ha dins de les bombolles i experimentant de primera mà si el que crèiem era veritat o fals. Després farem el tema dels animals i anirem a una granja!!

Quin segon trimestre més interessant ens espera!

Qualsevol dubte les tutores us el resoldran!

Una abraçada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada